DIMPKER BROTHERS – DEATHLESS

Artiest info
Website
facebook
Label: Rootsy Music
distr.: V2 Benelux

Martin en Adam Dimpker zijn twee Zweedse broers uit Oskarshamn in het landschap Småland. Ze hebben onlangs onder de naam ‘Dimpker Brothers’ hun debuutalbum “Deathless” op de markt gebracht. Vergelijk hun muziek best niet met die van andere broederparen als ‘Brother Brothers’, ‘Cactus Brothers’, ‘Louvin Brothers’, ‘Felice Brothers’ of ‘Everly Brothers’ want hun composities verschillen behoorlijk van het werk van die vermelde duo’s omwille van de pop-, country- en rockinvloeden in de elf songs op “Deathless”.

Dat hun eerste plaat niet onopgemerkt door het leven zal gaan blijkt uit het gegeven dat de ‘Dimpker Brothers’ deze maand een uitgebreide tournee doorheen Amerika zullen maken als voorprogramma van de 61-jarige Amerikaanse singer-songwriter en gitarist Jerry Joseph uit Los Angeles, Californië. Van hem zullen we hier binnenkort ook nog zijn samen met ‘The Stiff Boys’ uitgebrachte album “Tick” recenseren.

Maar eerst laten we u op de bijgaande video’s kennismaken met twee nummers uit deze nieuwe plaat van de ‘Dimpker Brothers’. Eerst krijgt u een audiovideo van de albumtiteltrack “Deathless” en daarna volgt een akoestische live-versie van de als eerste single uitgebrachte song “You’re Never Gonna Die”. Deze folkrockers hebben ook enkele ballads op de tracklist van dit album geplaatst met de songs “Lies Lies Lies”, “Running On My Own” en “Your Time Is Coming”. De meest opvallende nummers zijn echter de op een leuke beat gebrachte catchy uptemposongs “Midnight Cowboy”, “Faster Gun”, “One To Talk”, “Dead Man’s Canyon”, “Before My Eyes” en slotsong “Naive”.

Voor de opname van deze debuutplaat kregen de harmonieus samenzingende Zweedse broers in de studio instrumentale bijstand van bassist Samuel Collmar, drummer Erik Lundin en keyboardsspelers Fabian Ballago, Elias Jungqvist en Karl Hovis Hovmark die ook als albumproducer voor “Deathless” optrad. Martin en Adam Dimpker speelden daarbij zelf op akoestische en elektrische gitaren en af en toe ook nog op keyboards, met Adam zelfs op banjo en fluit in de song “Naive”. Knappe startplaat!

(valsam)